بررسی راهکارهای تسهیل سفر زائرین ایرانی به عتبات
- 28 اسفند 1400
- 08:06
- 0 دیدگاه
- 72 بازدید
-
در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت راهکارهای تسهیل سفر زائرین ایرانی به عتبات عالیات بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج وزیارت به نقل از بعثه مقام معظم رهبری ؛ حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی که برای انعقاد تفاهم نامه با بعثه حج عراق به این کشور سفر کرده است روز چهارشنبه(25 اسفند ماه) با سفیر کشورمان در عراق دیدار و گفتگو کرد.
بر اساس این گزارش، بررسی راهکارهای تسهیل سفر زائرین ایرانی به عتبات عالیات و تقدیر از خدمات سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در این زمینه، ثبت دفتر نمایندگی دائم سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در عراق، تدابیر امنیتی برای کاروان های زیارتی عتبات، ساماندهی کاروان های ایرانی عتبات و اجباری شدن بیمه درمانی زائرین از مهمترین محورهای این دیدار بود.
در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب با اشاره به اهمیت، جایگاه و حساسیت کشور عراق در سیاست فرهنگی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران، تلاش های وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق را در زمینه ارائه خدمات به زائرین و لغو روادید بین دو کشور ستودنی و قابل تقدیر خواند.
وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری های سفیر کشورمان، به زودی شاهد بازگشایی مرزهای زمینی و ورود مشتاقان زائرین عتبات عالیات به کشورعراق باشیم.
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه افزود : با توجه به تغییر سیاست های فرهنگی و شیوه های اجرایی اعزام زائرین به عتبات عالیات، بر آن شدیم تا با حضور میدانی و استفاده از پتانسیل و ظرفیت همه دستگاه ها، فرآیندهای خدمات دهی به زائرین را تعالی بخشیم و بدون شک در این مسیر سفارت و سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در عراق نقشی مهم و تعیین کننده دارند.
در ادامه این دیدار، ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز، با اشاره به نقش سازمان حج و زیارت در امر زیارت گفت: با توجه به استمرار زیارت در طول سال و دامنه، گستره و تنوع مخاطبین آن، حرمین شریفین، مناسبت ها و همچنین تأثیر زیارت در نهادینه شدن سبک زندگی و معارف ائمه (علیهم السلام) در جامعه، شایسته توجه بیشتری از سوی همه نهادها و دستگاه های فرهنگی حاکمیتی و دولتی است.
سفیر کشورمان درعراق همچنین با انتقاد از تخلفات گسترده و مسائل و مشکلات فراوان کاروان های آزادبر، گفت: بیشترین مشکلات زائرین عتبات مربوط به زائران انفرادی و آزادبرها هست و در خصوص زائرینی که به طور قانونی و توسط سازمان حج و زیارت اعزام می شوند، چون یک فرآیند سازمان یافته و مدیریت شده است و یک نهاد پاسخگو در این زمینه وجود دارد، هم از نظر امنیتی و هم از نظر مسائل کنسولی کمترین مشکل را داریم.
آقای مسجدی در بخش دیگری از سخنان خود به رایزنی ها برای بازشدن مرزهای زمینی بین ایران و عراق اشاره کرد و افزود: توافقات اولیه با کشور میزبان برای بازگشایی مرزهای زمینی انجام شده است و به محض ابلاغ و اجرایی شدن این توافقات از طرف دولت عراق، اطلاع رسانی در این زمینه صورت خواهد گرفت و تا زمانی که ابلاغ رسمی از طرف دولت عراق صادر نشده است، زائران از مراجعه به مرزهای زمینی خودداری کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد همچنین از شرایط داخلی مساعد کشور عراق و اشتیاق مردم این کشور برای پذیرایی از زائران ایرانی خبر داد و اظهار داشت: خدمت به زائرین اباعبدالله الحسین و ائمه معصوم (علیهم السلام) افتخاری بزرگ و توفیقی مضاعف است و تمامی همکاران سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق همچون گذشته و با افتخار دوشادوش بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مهیای خدمت رسانی به زائرین عتبات عالیات هستند.